Warning: copy() [function.copy]: Filename cannot be empty in /home/whatelsema/domains/aanmijnjongereik.nl/public_html/libraries/joomla/language/helper.php on line 2
Aan mijn jongere ik - Sjoukje Dijkstra

aanmijnjongereik_s1

Aan mijn jongere ik


Drieëndertig succesvolle, Nederlandse vrouwen schrijven een brief aan hun jongere ik. Elke brief bevat een waarschuwing, advies of levensles, die ze op jongere leeftijd goed hadden kunnen gebruiken. Laat je inspireren en lees de verzameling openhartige en bijzondere levenslessen in Aan mijn jongere ik.

 

Sjoukje Dijkstra

Sjoukje Dijkstra (Sporter) is voormalig Nederlands kunstrijdster en behoorde in de jaren zestig tot de absolute wereldtop.

Sjoukje debuteerde als 14jarige, werd driemaal wereldkampioen en vijfmaal op rij Europees kampioen. In Innsbruck won ze in 1960 zilver op de Olympische Winterspelen en vier jaar later in 1964 als eerste Nederlander Goud. Ter ere van haar sportprestaties zij werd benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau, zes keer uitgeroepen tot sportvrouw van het jaar en in 2000 tot de beste kunstrijdster van de eeuw.